Aplicatia digitala EMIM se alatura luptei impotriva COVID-19

In contextul situatiei neasteptate generate de criza COVID-19, echipa RomSoft isi doreste sa faciliteze comunicarea dintre pacienti si farmacisti.

Cunoscand dificultatile pe care le intampina pacientii in a gasi medicamentele cautate, dar si provocarile cu care se confrunta farmacistii, fiind una din categoriile profesionale foarte expuse in aceste zile, am lansat o functionalitate noua pe platforma EMIM.ro, aceea de CERERE MEDICAMENT.

Ne dorim sa punem in legatura pacientii aflati in cautarea unui anumit tip de medicament cu farmaciile care il au pe stoc.

Prin intermediul EMIM, farmacistii pot veni in ajutorul pacientilor. Acestia se pot inregistra in aplicatie, folosind optiunea INREGISTRARE FARMACIST, urmand ca mai apoi sa fie instiintati automat in momentul in care un pacient adauga o cerere noua de medicament. Pentru a eficientiza procesul, e foarte important ca farmacistii sa inregistreze adresa exacta a farmaciei in care profeseaza, pentru a putea analiza cererile primite din partea clientilor aflati in zona respectiva (exemplu: oras, strada, numar).

Odata inregistrati, farmacistii pot vedea toate cererile active de medicamente din sistem si pot raspunde oricarei cereri printr-un simplu click. Aplicatia va genera un mesaj automat, dar care poate fi editat, care va fi trimis pacientului prin SMS sau e-mail.

Este important de adaugat ca acest serviciu este in totalitate gratuit, inclusiv partea de mesaje SMS, atat pentru farmacisti cat si pentru pacienti.

Suntem la curent cu ultimele noutati cu privire la lipsa stocurilor de anumite medicamente din farmacii, si consideram ca este important sa venim in ajutorul pacientilor, prevenind astfel o vizita inutila la o farmacie care nu detine pe stoc medicamentul cautat, mai ales in conditiile restrictiilor de circulatie existente. Prin intermediul aplicatiei EMIM, utilizatorii salveaza timp pretios deoarece vor fi anuntati prin email sau SMS de indata ce medicamentul dorit se afla in stoc.

Ca pacient, puteti folosi optiunea CERERE MEDICAMENT de pe portalul EMIM.ro, pentru a inscrie cererea dumneavoastra in sistem.

Odata completata si inregistrata cererea de medicament in aplicatia EMIM, farmaciile, respectiv farmacistii, vor analiza toate cererile primite. In urma analizelor facute, acestea vor trimite email/SMS individual pacientilor (aflati in aproprierea adresei respective) prin care ii vor anunta ca medicamentul cerut se afla pe stoc.

Pentru pacienti este disponibila si aplicatia pentru mobil, pe care o puteti descarca gratuit din Google Play.

Un apel la solidaritate

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca, indiferent de ocupatie, varsta, preferinte, aceasta criza ne afecteaza pe toti. Simtim nevoia sa ne protejam cat mai mult pe noi si pe cei dragi, dar in aceeasi masura dorim sa ajutam acolo unde putem.

Daca sunteti farmacist, va invitam sa va faceti cont in aplicatia EMIM.ro pentru a putea veni in intampinarea pacientilor in cautare de anumite medicamente. Ajutandu-i pe ei, scad si riscurile la care dumneavoastra sunteti expusi zilnic.

Desi traim deja intr-o epoca digitala, criza actuala releva nevoia de a accelera si mai mult procesul de digitalizare. Daca inainte oamenii cautau tool-uri si aplicatii pentru a-si simplifica munca, interactiunile, si activitatile zilnice, acum suntem obligati sa le folosim pentru a ne proteja viata si sanatatea.

Din dorinta de a ajuta sistemul medical, EMIM porneste in misiunea de a facilita comunicarea si interactiunea pacient-farmacist, si avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra pentru a reusi acest lucru!